LA BANDA DE BENISSA ESTRENA L’ESPECTACLE “ARRELS SIMFÒNIQUES”

La Societat Lírica i Musical de Benissa continua amb l’aposta per dignificar la cultura i la música popular del territori amb el concert “Arrels simfòniques”. Sota la direcció de Miguel Àngel Grau Martínez i amb la col·laboració de distintes persones i entitats, la Banda de Benissa promet un viatge en el temps a través de la música tradicional.

 El concert organitzat per al divendres 12 d’abril intercalarà peces instrumentals amb veu, danses i dolçaina, i estarà presentat i conduït pel jove Quico Llopis Ivars, musicòleg i saxofonista de la Banda de Benissa. El mestre de cerimònies nodrirà les peces musicals del concert amb explicacions i contextos històrics per tal d’acompanyar al màxim al públic durant tota la cronologia preparada.

L’inici del concert vindrà amb la interpretació del pasdoble “L’entrà de la murta” de Salvador Giner Vidal, fent honor a l’arrelament de les bandes de música amb les festes dels pobles. El repertori continuarà amb “Rapsòdia Valenciana” de Manuel Penella Moreno, peça en la qual s’incorporarà el grup de danses “Esbart dansaire” per a continuar amb la cançó popular “Havanera del Mareny” amb l’acompanyament a la veu del cantaor Gerard L. Tomàs López. Després serà el torn del “Concert per a dolçaines i banda” de Joaquín Gericó Trilla, en el qual la banda acompanyarà a Josep Llinares Zaragoza i Santi Bertomeu Oliver a la dolçaina.

L’acte continuarà amb “Lo Cant del Valencià” de Pedro Sosa López, on el jove Romà Ivars García realitzarà el solo de bombardí. “La Granaïna del Tio Palero” serà la cançó popular que s’interpretarà per a continuar el concert, peça en la qual s’incorporarà a la veu Cristina Berenguer Ronda, i a l’acompanyament la Colla de Xirimiters Pere Bigot. A continuació s’espera, “Aljama”, de Ferrer Ferran, peça basada en la batalla al voltant del riu Xúquer amb la brillant interpretació com a dolçaina solista de Cristina Martí Morell. El concert finalitzarà amb “Muixerangues al cel” de Juan Carlos Sempere Bomboí, final apoteòsic en el qual li donarà un toc espectacular la “Muixeranga Marina Baixa”.

“Les arrels s’han de mantenir vives i treballar-les, i també cal actualitzar-les i posar rostres de dones com Cristina Martí protagonitzant peces per a dolçaina i banda. Serà un concert memorable, preparat amb moltíssima il·lusió” manifesta Miguel Àngel Grau i Martínez, director de la Banda de Benissa.

Des de Societat Lírica i Musical de Benissa es vol convidar al concert “Arrels Simfòniques” el proper divendres 12 d’abril, a les 20h al Centre d’Art Taller d’Ivars de Benissa.