LA COMUNICACIÓ I LA BANDA

Allò que no es veu, que no es coneix, no es valora.

Ja fa anys que la SLM Benissa compta amb algunes ferramentes digitals pròpies. Allà pel 2012, es va crear la pàgina web “bandadebenissa.org”, el correu electrònic i la pàgina del Facebook. Els temps canviaven i la nostra associació no podia quedar-se enrere.

La web ens servia per a explicar la història i la composició de la Societat, així com publicar el programa de Santa Cecília i algunes notícies. El Facebook ens valia per a posar fotografies dels esdeveniments. I el correu electrònic per a tenir un canal a través de la qual comunicar-nos. Poc després, en 2014, vam obrir un canal a Youtube per tal de poder compartir algunes de les actuacions que anàvem oferint.

Les persones que ho gestionaven, tot i iniciar una tasca fonamental, no podien dedicar massa temps a dur-les, pel que l’any 2016, un grup voluntari del jovent de la banda vam decidir fer-nos càrrec i tractar de dinamitzar-les. Per a tal fi, vam crear un grup de Whatsapp des d’on coordinar millor tota la tasca i les energies disponibles. I, entenent que el públic més jove utilitzava altres canals, vam decidir obrir comptes en Twitter i Instagram.

Principalment oferíem difusió de les nostres activitats, però l’època simplement informativa ja ha passat. Ens trobem en un moment on la comunicació ha de ser interactiva i atractiva, pel que vam decidir ampliar el contingut. Vam optar per aprofitar el nostre altaveu per a fer-nos ressò dels triomfs musicals de persones del grup, així com visibilitzar la tasca social del préstec d’instruments, o compartir les experiències per tal que el poble se’n poguera familiaritzar i sentir-se més proper a nosaltres.

Ara mateixa el grup compta amb 9 persones, entre les quals ens repartim les tasques segons habilitats i disponibilitats. I com sempre diem, recordant que totes ho fem en el nostre temps lliure, qui fa el que pot, no té obligació a més. Actualment, el grup de treball està distribuït, més o menys, de la següent manera:

– Coordinació grup: Javier Miralles i Belén Ivars.

– Creació de contingut: Pepa Llopis, Núria Ivars, Romà Ivars, Javi i Belén.

– Facebook: Javi, Pepa i Belén.

– Twitter: Romà i Belén.

– Instagram: Carolina Perles, Javi i Belén.

– Disseny cartells: Patricia Cabrera.

– Gravació, realització i edició de vídeos: Ferran Navarro.

– Web: Xavi Ivars i Belén.

Per a poder desenvolupar la tasca bé, estem en continua comunicació amb la junta directiva. De fet, la persona que ocupa la presidència està en el grup per a corregir-nos, informar-nos o comunicar-nos qualsevol cosa d’una manera més directa. Així, o bé mirem com publicar allò que se’ns demana, o bé a la inversa, fent propostes a l’equip directiu per a millorar el funcionament del conjunt de l’associació.

Tota esta feina és una altra manera de formar part i treballar per la banda, tal volta menys visible, sí, però tot i que semble una paradoxa, esta invisibilitat individual fa possible la visibilitat del grup.

Perquè les bandes de música no som solament unes personetes que toquem pels carrers i pareix que sempre estem de festa, no. Som persones implicades en la cultura del nostre poble, persones voluntarioses que dos nits a la setmana assagem per donar el millor de nosaltres, i que formem part d’un grup divers que està en continu canvi i creixement. Som persones que ens enorgullim de dur el nom de Benissa per tot arreu sabent la responsabilitat que comporta. I per això, pensem que si la gent del poble ens coneix millor, si veu tot el que fem, també podrà sentir-se orgullosa de nosaltres i de com estimem el nostre poble.

Belén Ivars.

#SomLaBanda @bandadebenissa