els Directors

Miguel Ángel Grau

Miguel Ángel Grau Martínez

2016 – Actualitat

Natural de Xàtiva, s’inicia en el món de la direcció de la mà del seu mestre Julio Juan García en l’any 1994. Posteriorment estudia Direcció d’Orquestra i Banda amb els mestres Florin Totan (Bèlgica), José Mª Cervera Collado, Jan Cober (Holanda), Norbert Nozy (Bèlgica), Franco Cesarini (Suïssa), Frank de Vuyst (Bèlgica) i els espanyols José R. Pascual Vilaplana, Rafael Sanz Espert, Miquel Rodrigo i Enrique García Asensio.

Ha sigut director titular de la Banda Jove de “La Nova” de Xàtiva, Unió Musical d’Alcúdia de Crespins, Unió Musical d’Ondara, Unió Musical L’Aranya d’Albaida, Unió Musical de Muro i de l’Ateneo Musical de Rafelguaraf. Des de maig de 2017 és també director titular de la Unió Musical d’Aielo.

L’any 2004 va ser nominat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana com un dels sis directors de la Comunitat per a obtenir el Premi Euterpe en l’apartat de Director de Banda.

Actualment és el director titular de la banda de música de la Societat Lírica i Musical de Benissa.


Josep Cano

Josep Doménec Cano Gracià

2007 – 2016

Naix a Benidorm el 1966. Inicià els seus estudis musicals de la mà de José Teuler continuant als Conservatoris Superiors “Oscar Esplà” d’Alacant i Superior Municipal de Barcelona on es gradua com a Professor Superior de Clarinet.

Ha estat membre col·laborador de l’Orquestra Simfònica de les Balears, de l’Orquesta Ciudad de Málaga, Orquestra Ciutat d’Elx i l’Orquestra Simfònica Alcoiana i també clarinet solista a l’Orquestra de Cambra de San Vicent, l’Orquestra LESSA, la Fine Arts Simphony de Londres i membre del Quartet Ebony i del Sidicat del Dixie Dixieland Band. Amb la Romàntica del Saladar ha participat als XI i XII Cicles de Música Tradicional i Popular, Tradicionarius, a Barcelona…


Javier SantacreuJavier Santacreu Cabrera

1986 – 2006

Naix a Benissa l’any 1965. Va estudiar composició amb l’alcoià Xavier Darias Payà. Es membre de l’Escola de Composició i Creació d’Alcoi (ECCA).

Va quedar finalista en les edicions 1990, 1993 i 1995 dels Premis de Composició de la SGAE, va guanyar el Premi “Reina Sofia” de Composició de la Fundació Ferrer Salat l’any 1998 amb Oniris, música del Somni, el Premi Premi de Composició AEOS-Fundación BBVA 2009 per De la belleza inhabitada i el Premi de Composició Musical en la VI Edició dels Premis a la Creació Artística de la Universitat de Saragossa 2010 amb L’ànima dels colors nus.

Actualment dirigeix la Bandeta Juvenil, i és també director de la Coral Benissenca des de l’any 1987