Estrena de la marxa mora “els Califes”, de Javier Santacreu – Juny 1988

Tornem amb un vídeo de l’arxiu de Miguel Giner Ribes amb una actuació de la Banda de la Societat Lírica i Musical de Benissa. Aquest vídeo, a més, és especial, ja que es tracta de l’estrena de la primera peça de música festera dedicada a una filà del poble.

Era la nit del 24 de juny de 1988, dins de l’acte del Pregó de Festes i Presentació de Banderins, quan la nostra banda tocava per primera vegada “els Califes”, marxa mora composada pel mestre Javier Santacreu per a la Filà Califes, una de les filaes fundadores de la festa, en l’any de la seua capitania.

El presentador de l’acte, Rafael Palací, va introduir la interpretació de l’obra, i després Jose Luis Santacreu, germà del nostre director i membre de la Filà Califes en aquell moment, va fer una xicoteta intervenció per agrair-li a Javier la composició de l’obra i fer-li entrega en nom de la filà d’un record de l’esdeveniment.

A petició del públic, la banda va fer una segona interpretació de l’obra, a la que el públic va acompanyar tant dalt com baix l’escenari ballant seguint els compassos de la música.

Ací teniu el video. Esperem que vos agrade!!!